Când ciupercile sunt combinate cu pieptul de pui într-un sos alb delicios, nu poate rezulta decât un preparat de nerefuzat: Scalopina de pui cu sos alb!
Ingrediente pentru rețeta Scalopina de pui cu sos alb
- 500 gr piept de pui dezosat
- 400 gr ciuperci taiate la cutie
- 200 ml smântână lichidă 20% grăsime
- 50 ml vin alb demisec,
- 20 ml ulei
- 50 gr unt
- 10 gr piper alb
- 10 gr sare,
- 1 legatură pătrunjel
Mod de preparare pentru rețeta Scalopina de pui cu sos alb
Pieptul de pui porționat în fâșii și condimentat cu sare și piper, se trage la tigaie în ulei și unt, rumenindu-se pe toate părțile.
Se stinge cu vinul alb, apoi se scoate pe prosoape de hârtie absorbante.
În locul lui se adaugă ciupercile și se lasă 2-3 minute la călit, apoi se adaugă pieptul de pui și smântâna lichidă și se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote.
Se condimentează cu sare și piper, după gust.
În timpul servirii se decorează cu pătrunjel verde tocat.
Rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma... Rețeta Biban de mare cu piure de țelină, sparanghel și sos de lămâie...