Antena Căutare

Scoici pe grill cu piure de mazăre

Ingrediente

  • 600 gr scoici Saint Jacques
  • 6 căței usturoi
  • Sare de mare
  • piper cu lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 2 ardei iuți, roșii
  • 400 gr mazăre prfiartă
  • 60 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper
  • ulei cu Omega 3

Mod de preparare

Punem mazarea într-un vas și completam cu apă cât să o acoperim, adăugăm ulei omega 3 și sare și o punem la fiert.

Punem scoicile într-un bol, adăugăm usturoi pisat, sare de mare și rozmarinul și turnăm peste ele ulei de măsline extravirgin .

Amestecăm și lăsăm 10 – 15 minute la marinat.

Ungem grill-ul cu ulei de măsline.

Asezonăm scoicile cu piperul cu lamaie proaspăt râșnit și le punem pe grill-ul încins.

Le lăsăm circa 2 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie .

Punem în vasul blenderului mazarea fiartă, scursă de apă, sare, piper și smântâna pentru gătit.

Mixăm până se face piure.

Așezăm piureul în diagonală pe farfurie, deasupra 3-4 bucăți de scoici, apoi decorăm cu rozmarin proaspăt și ardei iute plus un fir de ulei de măsline.

Rissotto cu creveți, lămâie și mentă... Mousse de ciocolată cu mix de fructe afumate, top crumble și coulins de fructe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x