Ingrediente
- 600 gr scoici Saint Jacques
- 6 căței usturoi
- Sare de mare
- piper cu lămâie
- ulei de măsline extravirgin
- 2 crenguțe rozmarin
- 2 ardei iuți, roșii
- 400 gr mazăre prfiartă
- 60 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
- ulei cu Omega 3
Mod de preparare
Punem mazarea într-un vas și completam cu apă cât să o acoperim, adăugăm ulei omega 3 și sare și o punem la fiert.
Punem scoicile într-un bol, adăugăm usturoi pisat, sare de mare și rozmarinul și turnăm peste ele ulei de măsline extravirgin .
Amestecăm și lăsăm 10 – 15 minute la marinat.
Ungem grill-ul cu ulei de măsline.
Asezonăm scoicile cu piperul cu lamaie proaspăt râșnit și le punem pe grill-ul încins.
Le lăsăm circa 2 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie .
Punem în vasul blenderului mazarea fiartă, scursă de apă, sare, piper și smântâna pentru gătit.
Mixăm până se face piure.
Așezăm piureul în diagonală pe farfurie, deasupra 3-4 bucăți de scoici, apoi decorăm cu rozmarin proaspăt și ardei iute plus un fir de ulei de măsline.