Ingrediente
- Pentru scoici
- 4 scoici St Jacques
- 1 linguriță sare de mare
- ½ linguriță oregano uscat
- 100 g făină
- 1 linguriță cimbru proaspăt
- 2 lingurițe piper cu lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri pătrunjel proaspăt
- 1 lămâie
- Pentru sosul de șofran
- 1/2 cană shalota
- 4 frunze de kaffir lime
- 1/2 cană vin alb sec
- puțin șofran
- 2 linguri smântână grasă de gătit
- 300 g unt
- 1 lămâie
- sare
- piper
- chives pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol amestecăm făina cu sare, oregano, cimbru şi piperul cu lămâie.
Trecem scoicile prin acest mix, pe toate părţile.
Încingem uleiul la foc mare, adăugăm scoicile şi le prăjim câte 2 minute pe fiecare parte.
După ce sunt gata, le lăsăm în cuptor să stea calde, iar înainte de servire le dăm prin pătrunjel amestecat cu lămâie.
Într-o cratiţă punem shalota tăiată mărunt, cu frunzele de lime şi vinul.
Reducem sosul până ajunge cam de două linguri.
Adăugăm sofranul şi smântână de gătit.
Adăugăm untul tăiat în cubuleţe, bucată cu bucată.
Trebuie să avem grijă să nu înceapă să fiarbă.
Când am adăugat tot untul, stoarcem o jumătate de lămâie şi asezonăm cu sare şi piper.
Turnăm sosul pe farfurie şi aşezăm scoicile date prin pătrunjel cu lămâie, în mijloc.