Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun! Cine n-a terminat sarmalele, cârnaţii sau caltaboşi, azi are treabă. Totuși, după atâta carne de porc, parcă merge nişte piftie de găină.
Tanti Filomiţa nu-şi mai vede capul de treabă. E forfotă mare în bucătăria ei. Gospodina ştie cea mai bună reţetă de piftie de. găină, pe care o prepară de când se ştie pentru masa de Crăciun. Pentru început, fierbe carnea şi adaugă legumele pentru gust.
„Pun ceapa, pun morcov. Morcovul nu îl arunc, în pun la fundul farfuriilor”, sunt numai câteva dintre sfaturile gospodinei. Preparatul vedetă de sărbători - piftia de găină, e mult mai sănătoasă decât cea cu carne de porc, spune gospodina de aproape 80 de ani.
Tanti Filomiţa povesteşte că nu e piftie de găină, ca la carte, fără ingredientele. secrete: mujdeiul de usturoi şi puţină dragoste. La final, piftia este pusă în vase din lut şi lăsată la răcit. Dar să nu credeţi că Tanti Filomiţa lasă şorţul deoparte. Nici vorbă. Trece la desert şi frământă cozonacii.
Gospodina a ţinut tot postul, iar de bunătăţile preparate se va bucura în prima zi de sărbătoare când va lua masa de Crăciun alături de familie.
Prăjitura Krantz. O prăjitură mult îndrăgită, cu nuci caramelizate, cremă de gălbenușuri și foi cu albușuri și nucă...