Pieptul de pui se filetează, se stropește cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit 30 de minute...
Ingrediente
- 500 g pipet de pui
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- 100 g unt
- 250 g fulgi de porumb
- 2 ouă
- 100 g făină
Mod de preparare
Pieptul de pui se filetează, se stropește cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit 30 de minute.
Ouăle se amestecă bine cu un praf de sare, puțin piper și 1 linguriță de făină, iar fulgii de porumb se strivesc ușor.
Bucățile din piept de pui se trec prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin fulgii de porumb.
Se prăjesc în unt topit, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc și devin crocante la exterior.
Se servesc alături de garnitura preferată.
Foaie verde din povești, ALIVENCI MOLDOVENEȘTI! Cea mai simplă rețetă a desertului preferat de însuși Ștefan cel Mare... I se mai spune și „SALVAREA NEPRICEPUTELOR”! Tartă cu căpșune, un desert delicios, ieftin și ușoooor de făcut!...