- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu multe specialități din carne de porc și legume rețeta de ciorbă rusească Soleaca, este o adevărată minune!
Ingrediente pentru rețeta Soleanca
- 200 g kaizer afumat
- 200 g costițe afumate
- 200 g salam afumat
- 200 g șuncă afumată
- 200 g gușă afumată
- 100 g cârnați afumați picanți
- 2 morcovi mari
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă albă
- 1 țelină
- 6 cartofi
- 5-6 castraveți murați
- 300 g măsline negre, fără sâmburi
- 2 legaturi pătrunjel verde
- 1 l suc de roșii
- Sare
- Piper
- Delikat (secretul gustului găină)
- 400 g smântână
- Ulei
- 3-4 lămâi
- 500 ml borș acru
- 100 g pastă de tomate
- 1 cățel de usturoi
Mod de preparare pentru rețeta Soleanca
Ceapa, morcovii și țelina, se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei.
Se adaugă și cartofii tăiați cuburi și se amestecă printre celelalte ingrediente.
După 2-3 minute se adaugă toate cărnurile tăiate mai mici, castraveții, de asemeni tocați cuburi, măslinele și apă cât să fie bine acoperite toate.
Se lasă să fiarbă până sunt bine pătrunse, apoi se adaugă sucul și pasta de roșii și borșul fiert în prealabil.
Se asezonează ciorba rusească, după gust cu sare și condimente, iar la final se adaugă pătrunjelul tocat.
Soleanca se servește cu smântână și zeamă de lămâie pentru cine o preferă mai acră.
Poftă bună!