Antena Căutare

Somon în foietaj, cu sos de lămâie și roșii umplute cu spanac

Ingrediente

  • 1kg somon
  • 500 gr de foietaj
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • susan
  • 2 kg spanac
  • 100 g unt
  • 1 ceapă albă
  • 150 ml smântână
  • 8 roșii mici
  • 4 lămâi
  • zahăr brun
  • amidon
  • 200 ml coniac

Mod de preparare

Somonul se porționează în patru și se condimentează cu sare și piper.

Articolul continuă după reclamă

Aluatul foietaj se întinde, se taie în fâșii, care se rulează peste bucățile de somon.

Se unge aluatul cu ou, se presară cu susan, dupa care se da la cuptor timp de 25 de minute.

Între timp, se curăță ceapa, se taie mărunt, se călește în unt, se adaugă spanacul opărit, sare, piper, apoi se adaugă smântâna, se lasă pe foc 5 minute, după care, cu această compoziție se umplu roșiile scobite și se dau la cuptor pentru 5 minute.

Pentru sos, se curăță lămâile de coajă, iar aceasta se opărește în câteva ape pentru a nu fi amăruie.

Se stoarce zeama de la lămâi, se adaugă într-o tigaie împreună cu coaja opărită și trecută prin blender, zahar brun, coniac si amidon.

Se fierbe sosul până se îngroașă, iar cu acesta se servesc roșiile umplute și somonul în foietaj.

Tocăniță de cartofi... Orez libanez, cu stafide și prune uscate...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x