Pentru iubitorii de pește, o rețetă de excepție!
Ingrediente
- 800 gr somon proaspăt
- 600 gr cartofi
- 200 gr spanac
- 2 cepe roșii
- 2-3 căței de usturoi
- 1 rădăcină de fenicul
- 150 gr somon afumat
- 50 gr icre de somon
- sare
- piper
- lămâie
- mărar verde
- ulei de măsline
Mod de preparare somon la cuptor, cu garnitură de cartofi și spanac
Somonul se condimentează cu sare, suc de lămaie și se dă la cuptor, timp de 15 minute, nu mai mult, astfel încât să nu iasă uscat.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se scurg. Se curăță și se în taie felii de 1 cm.
Ceapa și usturoiul se curăță, se taie julien, respectiv rondele, apoi se trag la tigaie, alături de cartofi, in puțin ulei de măsline.
Se adaugă spanacul spălat, câteva fâșii de fenicul și somonul afumat. Se asezonează cu sare și piper și puțin mărar verde pentru un plus de prospețime.
Somonul se scoate din cuptor, se garnisește cu icre proaspete și se servește alături de garnitura de legume.