Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Somon pe pat de cartofi orientali și tăiței de orez

Ingrediente

  • 500 g file de somon
  • 500 g cartofi
  • 40 g ardei roșu
  • 40 g ardei galben
  • 80 g praz
  • 100 g vinete
  • 20 g usturoi
  • 20 g ghimbir
  • 400 ml ulei
  • 20 g sare
  • 20 g praf de chilli
  • 20 g praf de curry
  • 100 g cașcaval
  • 100 g tăiței de orez
  • 200 ml suc de lămâie
  • 100 ml Gran cucina
  • 20 g amidon
  • 40 g unt
  • 100 g sfeclă roșie proaspătă
  • 30 g rucola
  • 20 ml cremă de oțet balsamic

Mod de preparare

Somonul se fasonează, se curăță de oase, se porţionează şi se condimentează.

Carofii se fierb în coajă, se curăță şi taie rondele.

Vinetele , dovleceii, ardeii se spală şi se taie cuburi.

Usturoiul, ghimbirul se curăță, se spală şi se taie cubuleţe.

Caşcavalul se rade.

Tăiţeii se prăjesc în ulei încins, după care se pun pe un şerveţel să se scurgă toată grăsimea.

Sfecla se curăță, se spală, se taie julien foarte subţire şi se pune în apă rece.

În tigaie se pune untul, gran cucina, sucul de lămâie şi fierb până se îngroaşă.

Somonul se dă la cuptor timp de 10 minute, la 170 de grade.

Într-o altă tigaie se pune ulei și se soteaza legumele tăiate, se adaugă condimentele apoi cartofii.

Se înlătură tigaia de pe foc, se pune caşcavalul, se amestecă şi semontează în formă de cerc.

Se montează pe farfurie: cartofii în forme, apoi se așază peştele, sosul şi tăiţeii de orez.

Peste pește se pun câteva fire de sfeclă, rucola şi crema de oţet balsamic.

Video