Live acumCasa Zurli
Prime Time 20:00iUmor

Somon poșat

Ingrediente

  • 1 bucată de somon de aproximativ 1 kg
  • 500 ml lapte de cocos la conservă
  • 3 steluțe anason
  • 5 g cardamon
  • 10 g lemongrass, proaspăt
  • 3 lime
  • 1 lămâie
  • 300 g varza de bruxelles, congelată
  • 300g broccoli congelat
  • 2 borcane baby corn conservați
  • 50 g merișoare
  • 300 g cartofi violeți
  • 250 g unt
  • 200 ml vin alb
  • 12 bucăți flori comestibile
  • 10 g lăstări de mazăre
  • 10 g lăstări de floarea soarelui
  • 20 g midon
  • 5 g sare
  • 5 g piper
  • 500 g Panco
  • 300 g parmezan
  • 40 g busuioc
  • 40 g pătrunjel

Mod de preparare

Se taie bucata de somon în fâșii cam de 4-5 cm lățime și se rulează în folie de plastic.

Într-o oală încăpătoare se pune apa la fiert, iar când incepe sa fiarbă se lasă la foc mic pentru a reduce temperatura și a menține o temperatură a apei sub cea de fierbere undeva în jur de 70-80 de grade.

Se adaugă pștele și se lasă pentru aproximativ 15-18 minute, pentru a se poșa.

În alt vas se fierbe varza de bruxelles împreună cu broccoli pentru aproximativ 3 minute, după care se scot în apă cu gheață pentru a le menține culoarea.

Cartofii violeți se pun la fiert în coajă și se lasă pe foc până când sunt bine fierți.

Intr-o tigaie încinsă bine se adaugă cardamonul și anasonul, se amestecă bine, apoi se adaugă laptele de cocos, lemongrassul, zeama de la o jumătate de lămâie și coaja rasă de la un lime.

Se fierb bine, iar dacă nu se îngroașă îndeajuns, se adauga puțin amidon.

Cartofii violeți se decojesc și se trag la tigaie în unt, împreună cu varza de bruxelles, broccoli, baby cornul și merișoarele hidratate în prealabil în puțin vin alb cu zeamă de lămâie.

Se servesc toate aceste preparate, decorate cu parmezan, panco și lăstari de microplante.

Video