Ingrediente
- 1 kg orez bob lung Scotti
- 4 fileuri de somon(4 x 300 g)
- 250 ml sos teriayki
- 50 g usan negru
- lăstări de mazare (pentru decor)
- 1 lămâie
- 1 ceapă roșie
- 400 g frișcă vegetală
- 1 plic de sofran
- 250 ml vin alb
- 10 buc, foi de orez
Mod de preparare
Se pune orezul la hidratat în apă rece, pentru 10 minute, după care, se fierbe orezul în apă clocotită.
Somonul se curăță de piele și se dezosează, se porționează și se pune la prăjit.
După ce se prăjește somonul pe ambele păarți, se transferă în altă tigaie cu sosul teriyaki și se lasă la fiert.
Se toacă în cubulețe ceapa roșie si se călește într-o tigaie.
Sofranul se lasă în apă 10 minute.
Se adaugă vinul peste ceapa pătrunsă, apoi se adaugă sofranul.
Adăugăm frișca vegetală și amestecăm ușor să nu se taie sosul.
Foile de orez se hidratează în apă.
Se pun foile de orez în pahare, apoi punem orezul si păstrăm forma paharelor, când răsturnăm conținutul pe farfurii.
Montăm platingul începând cu sosul peste care se așază somonul, iar peste orez presărăm susan negru și lăstării de mazare marinați în lămâie.