Antena Căutare

Sote de morcovi cu ficăței de pui în bacon

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 1 căpățână usturoi
  • 800 gr ficat de pui
  • 500 gr bacon (felii)
  • 100 ml ulei
  • 200 gr unt
  • 25 gr făină
  • o legătură pătrunjel verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Se curăță morcovii și se dau prin răzătoare.

Se pun într-o tigaie, pe foc, 100 gr unt, iar când se topește se adaugă morcovii rași și se călesc. Se curăță usturoiul și se toacă mărunt.

Între timp, în 100 gr unt, călim ficatul de pui care, în prealabil, a fost spălat și porționat.

După ce se răcește, îl asezonăm cu sare, piper și usturoi și îl învelim în feliile de bacon.

Se unge tava cu ulei, se pune hârtia de copt, se pun ficățeii înveliți în bacon, în tavă și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Făina se amestecă cu 150 ml de apă rece și se adaugă peste morcovii sotați.

Se adaugă și usturoiul și se amestecă spână se omogenizează compoziția.

Se scot ficățeii de la cuptor și se lasă să se răcească.

Sote-ul de morcovi rezultat, se ornează cu pătrunjel verde tăiat mărunt și se adaugă ficățeii de pui, alături.

Înghețată ca în Est. Modul spectaculos în care este preparată te va face să te lingi pe degete. Rezultatul final? Neașt... Veggie quesadilla cu salsa si guacamole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x