Antena Căutare

Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane

Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane, o combinație pe care n-ai cum s-o refuzi.

Ingrediente

  • 800 gr carne macră de vițel
  • 120 gr chorizo
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 8 gr boia de ardei dulce
  • 100 gr pasta de tomate
  • 200 ml vin roșu, sec
  • Sare
  • piper
  • 15 gr concentrat de vită
  • 40 ml ulei măsline
  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 80 gr măsline verzi fără sâmburi
  • 1 legătură busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 150 gr făină de castane
  • 1 l lapte
  • 1 legătură arpagic verde

Mod de preparare

Se călește ceapa tocată, în ulei cu puțină apă, împreună cu usturoiul, de asemeni, tocat.

Se adaugă choriză tăiat rondele și se lasă să se rumenească.

Se spală și se taie carnea în cuburi de 2 cm, se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se flambează cu vin roșu.

Se fierb al dente morcovul cu cartoful.

Morcovul se taie în rondele, iar cartoful se va folosi în loc de amidon pentru îngroșarea sosului.

Se amestecă toate îngredientele într-un vas încăpător, se adaugă pasta de tomate, concentratul, o parte din busuioc, frunzele de dafin, sare, piper și se acoperă cu apă.

Se pregătește mămăliga.

Se pune laptele la fiert, iar când începe să clocotească se adaugă făina de castane, amestecată cu puțină apă și sare și se fierbe pană capătă consistență de mămăligă.

Sosul se îngroașă cu puțin cartof pasat, dacă este cazul.

Se pregătesc farfuriile punând soteul în centru, badijonat de sos și înconjurat de 5 role de mămăliguță de castane. Se decorează cu arpagic.

Somon cu sos de portocale și piure de țelină... Tocăniță din organe de porc cu mămăliguță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x