- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Sparanghel cu ou românesc și sos olandez( Hollandaise), o combinație perfectă, mai ales, pentru mic dejun, sau cină!
Ingrediente
- 4 buc. sparanghel verde
- 1ou
- apă
- sare
- 2 linguri oțet
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 100 gr unt
- piper alb, măcinat
Mod de preparare sparanghel cu ou românesc și sos olandez( Hollandaise)
Se pune pe foc un vas cu apă.
Când începe să fiarbă se adaugă 2 linguri de oțet.
Se sparge oul într-o ceașcă.
Cu o spatulă se amestecă în apa clocotindă creând rotocoale și se toarnă oul în apă, cu mare grijă să nu se împrăștie.
Se lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi se scoate cu o spumieră.
Pentru sosul Hollandaise se topește untul pe baie de aburi.
Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi se picură câte puțin unt topit și câte puțină zeamă de lămâie și se amestecă intens, pe foc moale, până se formează un sos gros.
Sse transferă într-un alt vas, rece și se asezonează cu piper, după gust.
Sparanghelul se blanșează în apă cu sare, apoi se scoate în apă rece cu gheață, pentru a se păstra crocant și a-și menține culoarea.
Se servește sparanghelul cu oul românesc și sosul Hollandaise deasupra.