Spate de iepure umplut, rulat

Ingrediente:

  • 2 iepuri întregi
  • 1 kg ciuperci asortate (hribe, trumpet, bureți galbeni și ciuperci albe)
  • 20 felii prosciutto
  • 1 kg spanac
  • 3 dovlecei verzi (mai mici)
  • 1 kg de roșii cherry
  • ½ legătură cimbru proaspăt
  • 500 gr ulei de măsline
  • 1 ceapă albă
  • 2 morcovi
  • 2 bucăți țelină apio (verde)
  • ½ legătură rozmarin
  • 1 legătură usturoi verde
  • 200 gr unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se tranșează spatele de la iepure, se filetează.
Spanacul se trage la tigaie cu puțin usturoi, în ulei de măsline.
Ciupercile se toacă în cuburi și se rumenesc în unt, se asezonează cu sare și piper.
Fiecare bucată de carne se umple cu spanac, ciuperci și se rulează strâns, apoi se învelește în felii de prosciutto. Se rumenesc rulourile într-o tigaie, apoi se definitivează prepararea în cuptor.
Separat, se trag la tigaie, în unt, zucchini, roșiile chery, morcovul, ceapa albă. Se asezonează totul cu sare, piper, și condimente aromatizante.
Se pregătește o mămăliguță, se amestecă cu puțin mascarpone.
Rulourile pătrunse se feliază, se servesc pe pat de mămăliguță, se servesc cu garnitură caldă de legume trase la tigaie și cu puțin sos.
Poftă bună!

Ultimele știri