Caltaboşii sunt preparate tradiţionale care ne readuc în dar gustul vacanțelor de iarnă petrecute la bunici și nu numai. Mai jos puteţi regăsi o rețetă delicioasă de a prepara caltaboşii.
Ingrediente:
● 1 maţ gros de porc
● ½ kilogram de carne amestec
● 1 ceşcuţă de orez
● 1 lingură griş
● 1 ceapă tocată mărunt
●1 morcov ras
● 10 stafide
● 1 foaie dafin
● 1 lamaie
● piper
● cimbru
Mod de preparare:
Pentru început amestecul de carne se ia şi se bagă în maşina de tocat, apoi, în compoziţie se adaugă ceapa, o linguriţă de sare, una de piper şi una de cimbru, stafidele ,morcovul ras şi orezul, care a fost spălat bine în prealabil.
Se curăţă bine maţul de porc, se spală şi se umple cu amestecul de carne. Se leagă la capete şi se pune la fiert într-o oală de 3 litri. Se adaugă 1 foaie de dafin, lămâia tăiată felii, o rămurică de cimbru şi 2-3 stafide. Se lasă pe la foc mic timp de o oră. Apoi, se ia de pe foc şi se poate mânca cald.
Sursă: Petit Chef
A opta minune a lumii! Pâine cu măsline și ceapă, o rețetă ce-i gata îndată!... Nu există Crăciun fără acest desert! Turtele moldoveneşti sau Scutecele lui Iisus, nelipsite de pe masa moldovenilor de ...