Un preparat foarte interesant prin modul preparare inedit:Steak de vită Ribeye pe sare de Himalaya încinsă.
Ingrediente
- 4 buc. Ribyey (350 g/buc. maturata uscat (dry aged)
- 4 buc. sare Himalaya (caramida 20x10x3 )
- ardei tricolori
- 500 g fasole verde fideluță
- 1 dovlecel
- 500 g cartofi albi
- o caserolă rozmarin prospăt
- 200 ml smântână de gătit
- 300 g mozzarella rasă
- 300 g cheddar feliat
- 200 ml ulei de masline
- 200 g unt
- 2 căpățâni de usturoi
- piper și sare
Mod de preparare
Se vor alege (transa) 4 buc. steak vita Ribeye maturat uscat (dry aged) din antricot, 7 coaste cu grad de marmurat intens pentru savoare și frăgezime la 350 g. fiecare.
Se încinge tigaia, se adaugă unt, ulei de măsline, usturoi și rozmarin și dăm crustă bucăților de carne pe toate părțile.
Carnea va fi doar sigilată prin crusta ce va fi dată de temperatura mare și va rămâne la interior blue (în sange).
În paralel, vor fi încinse cărămizile de sare de Himalaya pentru a putea prelua procesul de coacere a steak-ului.
Carnea va fi servită în farfurie cu legume și sos de brânză ce va fi însotită în paralel cu sarea de Himalaya încinsă pentru a coace fiecare bucată la preferința fiecaruia si a da savoare. Ardeiul gras in trei culori tăiat bastonașe împreună cu fasolea verde fideluță vor fi legate într-un buchețel și vor fi prefierte.
Sosul de brânză se prepară în cratiță cu smântâna de gătit încalzită până la punctul de fierbere și amestecată cu mozzarella și cheddar până la omogenizare
Risotto cu cremă de dovlecei și creveți... Musaca de carne cu legume. Un preparat ușor, dar gustos și sățios!...