- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru atunci când vreți altceva decât un preparat clasic din carne de pasăre, această rețetă ”Stracetti de struț cu rucola și parmezan” poate fi soluția. Sigur vă va plăcea!
Ingrediente pentru Stracetti de struț cu rucola și parmezan
- 700 g mușchi file de struț
- 200 g parmezan
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute roșu proaspat
- 200 ml ulei de măsline
- 400 g rucola
- 100 ml reducție de oțet balsamic
- piper negru măcinat mare
- flori comestibile pentru decor
Mod de preparare Stracetti de struț cu rucola și parmezan
Carnea se taie în medalioane mici care se bat până când se subțiază bine. Se asezonează cu sare, piper și se rumenesc în tigaia foarte bine încinsă, împreună cu ardeiul iute și cățeii de usturoi nedecojiți, doar presați puțin.
Se intoarc după 1minut pe partea cealaltă și se lasă inca 20 de secunde.
Rucola se spală și se stropește cu ulei și reducție de oțet balsamic.
Se așază pe farfurii.
Deasupra se asează carnea împreună cu ardeiul și usturoiul și se decorează cu fulgi de parmezan și flori comestibile.
Se mai stropește totul cu ulei amestecat cu oțet balsamic.
Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan...