"Pentru masa de Paște vă propun o rețetă simplă, deloc greu de realizat, dar care vă va aduce succesul garantat. Secretul este să aveți răbdare, pentru că, după cum veți observa, rețeta asta necesită ceva timp de pregătire. Dar vă garantez că friptura astfel obținută se va topi de-a dreptul când o veți gusta", este mesajul lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.
Ciolan de berbec
Ingrediente:
- Usturoi
- Cimbru proaspăt
- Rozmarin proaspăt
- Sare de mare
- Piper zdrobit
- Ciolan de berbec
- Vin
- Unt
Mod de pregătire:
Ciolanul (cu tot cu os) se așează într-o tavă cu puțină apă, tava se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 120 de grade Celsius, timp de 3 ore și 16 minute. După acest timp, se dă folia deoparte, temperatura se mărește la 160 de grade Celsius și se mai ține tava la cuptor până se rumenește carnea. După ce s-a rumenit, se pun într-o tigaie untul, usturoiul zdrobit, se lasă până se aurește acesta din urmă, apoi se adaugă ierburile rupte cu mâna, din trei în trei, sare, piper zdrobit. Se învârte bine de tot, apoi se pune carnea în tigaie și se rostogoleste ca să se îmbibe bine cu unt, să se amestece bine totul. Apoi se pune puțin vin alb (de preferință Chardonnay) și se lasă puțin să se evapore alcoolul.
Poftă bună!
Cea mai iubită emisiune culinară revine pe Antena 1 din 9 aprilie cu cel de-al cincilea sezon, un sezon ,,de poveste”, ce va dezvălui experiențele, dar și motivațiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase de pe banda misterelor se vor afla personaje speciale, ce speră ca ,,Chefi la cuțite” să se transforme într-un capitol important din viața lor.
Arena culinară a sezonului 5 va expune cele mai frumoase povești ale oamenilor ce au trecut pragul bucătăriei ,,Chefi la cuțite”. Gustul, plating-ul și combinațiile preparatelor vor dezvălui amănunte importante despre concurenți, iar fiecare farfurie va fi ca un jurnal deschis prin care chefii își pot cunoaște viitorii ucenici.
Paște raw-vegan! Învață să prepari cozonac fără coacere. Desertul sănătos și gustos de pe masa de Sărbători... Deliciu pentru masa de Paște! Pulpă de miel cu muștar, rețetă recomandată de Chef Sorin Bontea...