Perfectă în orice sezon, o supă cremă de cartofi dulci cu ghimbir, gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă!
Ingretiente
- 3-4 cartofi dulci
- 1 ceapă galbenă
- 2 morcovi
- 1/4 rădăcină de țelină
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt
- 1,5 l apă
- 1 rondea ghimbir proaspăt, ras
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare și piper, după gust
Mod de preparare supă cremă de cartofi dulci cu ghimbir
Se călesc în unt topit, ceapa tocată solzișori și un cățel de usturoi. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă morcovii și țelina, tocate în cuburi, iar peste un timp, cartofii, de asemeni tocați în cuburi. Se completează cu apă fierbinte și se adaugă puțină sare.
Când toate legumele sunt fierte, se scurge din zeamă și se pasează până se obține un piure care se trece prin sită. Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi răzuit, ghimbirul răzuit și se asezonează gustul cu sare și piper. Se mai lasă pe foc pentru un clocot sau două și se mai diluează cu zeamă, dacă este cazul.
Supa cremă de cartofi dulci cu ghimbir se servește cu crutoane aromate, eventual cu ceva bacon afumat, ușor crocant.