Antena Căutare

Supă cremă de dovleac cu chefir gras

Ingrediente

  • 1,5 kg dovleac crud
  • 900 ml chefir gras
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapă mare
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 50 gr semințe de dovleac
  • 2 linguri pastă de ardei
  • apă pentru fiert dovleacul

Mod de preparare

Se curăță dovleacul de coajă şi seminţe, taie cubuleţe şi se pune la fiert într-o oală, lăsând deoparte câteva cubuleţe crude, pe care le tragem în unt.

Se toacă ceapă şi se căleşte în ulei până se înmoaie, apoi se adaugă pastă de ardei.

Dovleacul se scurge de apa în care a fiert şi se adaugă peste el ceapa călită, cu pasta de ardei, chefirul gras, se asezonează cu sare şi puţin piper şi se pune din nou la foc până dă în câteva clocote.

Între timp, ardeiul capia se coace, se curăță şi se taie în fâşii.

Se sfărâmă bucăţile de dovleac rămase întregi în compoziţie şi se pun în farfurii.

Se ornează cu fâşii de ardei copt, bucăţi de dovleac trase în unt şi seminţe de dovleac.

Coaste de porc cu legume sote... Creveți în sos de roșii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x