Ingrediente
- 1,5 kg dovleac crud
- 900 ml chefir gras
- 2 ardei capia
- 1 ceapă mare
- 50 gr unt
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 50 gr semințe de dovleac
- 2 linguri pastă de ardei
- apă pentru fiert dovleacul
Mod de preparare
Se curăță dovleacul de coajă şi seminţe, taie cubuleţe şi se pune la fiert într-o oală, lăsând deoparte câteva cubuleţe crude, pe care le tragem în unt.
Se toacă ceapă şi se căleşte în ulei până se înmoaie, apoi se adaugă pastă de ardei.
Dovleacul se scurge de apa în care a fiert şi se adaugă peste el ceapa călită, cu pasta de ardei, chefirul gras, se asezonează cu sare şi puţin piper şi se pune din nou la foc până dă în câteva clocote.
Între timp, ardeiul capia se coace, se curăță şi se taie în fâşii.
Se sfărâmă bucăţile de dovleac rămase întregi în compoziţie şi se pun în farfurii.
Se ornează cu fâşii de ardei copt, bucăţi de dovleac trase în unt şi seminţe de dovleac.