- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Pentru supă cremă:
- ulei de măsline,
- 16 frunze proaspete de salvie
- 2 cepe roșii, tocate
- 2 tije de țelină, tocate
- 2 morcovi, tocați
- 4 căței de usturoi tocați
- 2 fire de rozmarin proaspăt(doar frunzele)
- 1/2 ardei chili roșu, fără semințe, tocat mărunt
- 2 kg dovleac de plăcintă, tăiat în bucăți
- 2 l supă de pui
- ulei de măsline extravirgin
- 0 ciabatta
- o bucată de parmesan (150-200gr)
- 2 linguri semințe crude de dovleac, decojite.
- Pentru pâinea Navajo:
- 300 gr făină albă
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță pătrunjel uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță semințe de fenicul (sau marar uscat)
- 3 linguri ulei de măsline
- 150 ml apă călduță
Mod de preparare
Pâine Navajo:
Se amestecă într-un bol, făina cernută, sarea, praful de copt, ierburile și condimentele.
Se face o adâncitură la mijlocul amestecului și se toarnă uleiul și jumătate din cantitatea de apă, apoi se amestecă, adunând făina de pe margini la centru.
Se frământă un aluat elastic, apoi se acoperă și se lasă la odihnit, 20 de minute.
După acest interval, se împarte aluatul în 10 bile și cu mâinile unse cu ulei, se întind sub formă de discuri, apoi se coc pe ambele părți, pe o tigaia grill din fontă.
Înainte de servire, se stropesc pâinicile cu ulei de măsline extravirgin, se presară deasupra parmezan ras și se dau pentru 2-3 minute la cuptor.
Supă cremă:
Se încinge uleiul de măsline într-un vas, se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc pentru 30 de secunde, apoi se scot pe un prosop de hârtie
În uleiul din vas, se pun la prăjit: ceapa, țelina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili și se asezonează cu sare și piper.
După 5 minute se adaugă dovleacul și supa și se lasă să fiarbă maxim 30 de minute, apoi se trec prin blender și se obține un piure.
Piureul se diluează cu supa rămasă în vasul în care au fiert legumele, obținând supa-cremă de consistența dorită.
Supa cremă se servește cu pâinea Navajo.
Păstrăv cu sos de hribi și mămăligă... Domnilor, Evele din viața dumneavoastră merită răsfățate! Prăjitura Mărţişor , un desert simplu pe care îl puteți pregăt...