Aparent banală, supa cremă de dovlecel asezonată cum trebuie poate avea un gust neașteptat de bun.
Ingrediente
- 1 dovlecel de mărime medie
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 cartof
- sare
- piper alb
- 50 ml ulei
- 100 g unt
- 200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare supă cremă de dovlecel
Se toacă ceapa, morcovul și dovlecelul, în cuburi și se călesc în ulei.
Se adaugă și 2 căței de usturoi striviți.
Separat, se fierbe cartoful curățat și tocat în cuburi.
Când ingredientele din ambele vase sunt bine preparate, se amestecă și se trec prin blender împreună cu untul și smântâna lichidă.
Se mai lasă 2-3 minute pe foc, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și usturoi, apoi, supa cremă de dovlecel se va trece de 2-3 ori prin sită.
Este o supă cremă ușoară, gustoasă și în același timp sățioasă.
Supă cremă de roșii. Frumos colorată și cu busuioc aromată, sigur va fi preferată de familia toată... Cheesecake la rece cu mix de fructe confiate, afine și topping de zmeură. Rapid de preparat și foarte savuros....