Pentru un prânz savuros, dar și sățios, merge de minune un preparat oltenesc: ”Supă cremă de praz servită cu crutoane”!
Ingrediente pentru Supă cremă de praz servită cu crutoane
- 3 fire de praz
- 1 ceapă
- 4-5 cartofi
- 4 morcovi
- 1 țelină medie
- 200 g unt
- 3 l apă
- mărar
- nucșoară
- sare
- piper
- 2 căței de usturoi
- 300 ml lapte
- 200 g smântână
- 150 ml ulei
- 500 g crutoane
Mod de preparare pentru Supă cremă de praz servită cu crutoane
Se curăță, se spală și se taie în rondele prazul și morcovii.
Usturoiul, țelina, cartofii se taie în cubuletț. Țelina se pune la fiert în apă cu puțină sare.
Prazul, morcovii, ceapa, usturoiul se călesc în ulei până se pătrund, apoi se pun la fiert peste țelină.
Când au fiert de jumătate se adaugă cartofii, nucșoara, sare și piper. După ce sunt fierte, se strecoară, apoi se blendează și se adaugă unt, lapte, smântână, după gust și consistență.
Daca mai e nevoie, se mai poate adăuga din apa în care au fiert legumele.
Se pune supa în boluri, se adaugă crutoane, câteva rondele de praz, mărar și se servește caldă.