Antena Căutare

Supă cremă de praz servită cu crutoane

Pentru un prânz savuros, dar și sățios, merge de minune un preparat oltenesc: ”Supă cremă de praz servită cu crutoane”!

Supă cremă de praz servită cu crutoane Galerie
Supă cremă de praz

Pentru un prânz savuros, dar și sățios, merge de minune un preparat oltenesc: ”Supă cremă de praz servită cu crutoane”!



Ingrediente pentru Supă cremă de praz servită cu crutoane

  • 3 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 4-5 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1 țelină medie
  • 200 g unt
  • 3 l apă
  • mărar
  • nucșoară
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • 300 ml lapte
  • 200 g smântână
  • 150 ml ulei
  • 500 g crutoane

Mod de preparare pentru Supă cremă de praz servită cu crutoane

Se curăță, se spală și se taie în rondele prazul și morcovii.

Usturoiul, țelina, cartofii se taie în cubuletț. Țelina se pune la fiert în apă cu puțină sare.

Prazul, morcovii, ceapa, usturoiul se călesc în ulei până se pătrund, apoi se pun la fiert peste țelină.

Când au fiert de jumătate se adaugă cartofii, nucșoara, sare și piper. După ce sunt fierte, se strecoară, apoi se blendează și se adaugă unt, lapte, smântână, după gust și consistență.

Daca mai e nevoie, se mai poate adăuga din apa în care au fiert legumele.

Se pune supa în boluri, se adaugă crutoane, câteva rondele de praz, mărar și se servește caldă.

Lava cake cu caramel sărat și dulceață din fructe de pădure... Pui umplut cu 40 de grăunți de usturoi cu garnitură de fasole verde și piure de conopidă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x