Din categoria rețetelor de vedete, ale marilor chefi, Jamie Oliver ne propune o supă tailandeză de pui cu lapte de cocos și dovleac plăcintar.
Ingrediente
- 1 pui de curte, de aprox 1,6 kg
- 1 dovleac plăcintar de aprox. 1,2 kg
- 1 legătură de coriandru proaspăt (30 g)
- 100 g pastă de curry roșu thailandez
- 400 ml lapte de cocos
- 1 l apă
- sare și piper
Mod de preparare supă tailandeză de pui cu lapte de cocos și dovleac plăcintar
Așezați puiul într-un vas adânc.
Tăiați dovleacul pe jumătate, îndepărtați-i coaja și semințele, apoi porționați-l ăn bucăți de aprozimativ 3 cm.
Adăugați-le peste puiul din vas. Adăugați și tulpinile de la coriandru, pasta de curry, laptele de cocos și 1 litru de apă. Acoperiți vasul cu un capac și puneți-l la foc, pentru 1 oră și 20 de minute.
Scoateți, apoi, puiul pe un platou.
Adăugați în supă și frunze de coriandru tocate mărunt.
Cu o presă de cartofi, zdrobiți dovleacul din supă, dar mai lăsați și câteva bucăți întregi.
Veți obține o supă de o textură groasă, pe care o asezonați, după gust, cu sare și piper.
Serviți supa în boluri, cu carne de pui, bucăți de dovleac și frunze proaspete de coriandru.