Dacă simțiți că răceala vă dă târcoale, preparați o supă-cremă de usturoi, perfectă în anotimpul rece, pentru prevenirea, sau ameliorarea stărilor gripale!
Ingrediente
- 3-4 căpăţâni de usturoi
- 1 ceapă galbenă, mare
- 1 cartof alb, mare
- 1 rădăcină ţelină, mică
- 750 ml apă
- 100 g unt
- 200 ml smântână de gătit, dulce
- sare
- crutoane, sau pâine prăjită, pentru servit
Mod de preparare supă-cremă de usturoi
Legumele, mai puțin usturoiul, se curăţă şi se toacă mărunt.
Se căleşte ceapa în unt topit, apoi se adaugă celelalte legume și se lasă să se pătrundă, amestecându-le periodic.
Se adaugă apă fierbinte, cât să fie bine acoperite şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Se potrivește gustul cu sare.
Usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare și se adaugă peste restul îngredientelor, în ultimele 5 minute de fierbere.
Se trece totul prin blender, se adaugă smântăna și se mai lasă 2-3 minute pe foc, apoi se trece supa-cremă de usturoi prin sită, pentru a deveni fină.
Se servește fierbinte, cu pâine prăjită sau crutoane.