Ingrediente
- Pentru tabbouleh:
- 400 gr pătrunjel verde
- 200 gr bulgur mediu
- frunze de mentă
- ulei din turte de măsline
- 3 lămâi
- sare
- 2-3 bucăți ceapă roșie
- 12 roșii cherry
- 2-3 castraveți fabio
- Pentru falafel:
- 1 kg de năut hidratat minim 12 ore
- 1 ceapă galbenă mare
- 1 -2 căpățâni de usturoi
- 1 lingură de coriandru măcinat
- 1 lingură chimen măcinat
- bicarbonat de sodiu
- ulei de palmier
Mod de preparare
Pentru tabouleh, se hidratează bulgurul fin în apă fiartă, pentru 30 de minute.
Între timp, se toacă legumele în cuburi mici, iar pătrunjelul se toacă fin.
Frunzele de mentă se rub în bucăți cât de mici.
Se amestecă toate într-un vas, se pune și bulgurul hidratat și se asezonează cu un dressing preparat din zeamă de lămâie, ulei și sare.
Pentru falafel, se dau la robot: ceapa, usturoiul și năutul hidratat în apă cu puțin bicarbonat și sare, apoi se asezonează cu condimentele și se lasă la odihnit 30 de minute.
După acest interval, se formează chiftele rotunde și se prăjesc în ulei de palmier până sunt bine rumenite.
Se servesc cele două preparate, eventual cu un sos de iaurt și castraveți.