Antena Căutare

"Taci şi înghite", reţeta care a cucerit mii de români! Se face extrem de uşor, rapid, iar gustul este grozav

De ceva timp, gospodinele din România caută din ce în ce mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!

"Taci şi înghite", reţeta care a cucerit mii de români! Se face extrem de uşor, rapid, iar gustul este grozav Galerie
Reţetă: "Taci şi înghite" | cukorcsepp.wordpress.com

De ceva timp, gospodinele din România caută tot mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!

Preparatul poate fi servit atât la prânz, cât și la cină, alături de un pahar de bere rece.

Ingredientele necesare:

250 de grame mălai

jumătate de litru de lapte

jumătate de litru de apă

4 ouă

50 de grame de unt

Uşor de preparat şi de vacanţă! Paste scăldate în sos de vacanţă, o mâncare sănătoasă şi hrănitoare

200 de grame de smântână

200 grame de telemea

200 de grame de cașcaval

6 bucăți de cârnați afumați

100 grame de slăninuță proaspătă

Mod de preparare:

"Se pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe. Lăsăm să fiarbă câteva minute la foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata, se încorporează și smântâna", explică Doina Popescu din Târgu-Jiu, potrivit agerpres.ro.

Sursa foto: Youtube - AdyGio Kitchen

Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.

Reţetă simplă. Cum să pregăteşti savarine delicioase! Sunt gata în câteva minute şi ai nevoie de puţine ingrediente

"Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit", explică Doina Popescu. Poftă bună!

Sursa: agerpres.ro

Prăjitura "Mangonita" e gata în zece minute, fără coacere! Ai nevoie de patru ingrediente pentru ea... Prăjitura "Delicia", o reţetă foarte uşoară, cu doar trei ingrediente! E gata în zece minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x