Chefi la cuțite

SEZONUL 7 | LUNI, MARŢI | ora 20.00

Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese

 

O rețetă italiană de paste,din ce în ce mai îndrăgită: Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese.

Rețeta Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese - Ingrediente


  • ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi medii
  • 1 rădăcină de țelină
  • usturoi
  • 500 gr carne de vită, tocată
  • 200 ml vin alb
  • 250 ml lapte
  • 1 conservă de roșii, cubulețe
  • 1 conservă pastă de roșii
  • 500 g tagliatelle
  • Sare și piper
  • busuioc pentru ornat
  • 200 g parmezan

Rețeta Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese - Mod de preparare

Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline, se adaugă ceapa, morcovul, țelina și uturoiul date prin răzătoare și se lasă la călit la foc mic. Se adaugă carnea de vită și se lasă la gătit până își schimbă culoarea, amestecând frecvent. Se adaugă  vinul alb și le lasă la fiert până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă 50 ml de lapte și se lasă la fiert până se reduce consistent. Se adaugă roșiile și pasta de roșii, sare și piper și le lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 30-40 de minute.

Între timp, se pune apa la fiert pentru paste, se adaugă sare, iar  când apa ajunge la punctul de fierbere se adaugă pastele și se gătesc al dente.

Se scurg, se trec prin jet de apă rece și se amestecă cu sosul Bolognese.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI