O rețetă italiană de paste,din ce în ce mai îndrăgită: Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese.
Rețeta Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese - Ingrediente
- ulei de masline
- 2 cepe medii
- 2 morcovi medii
- 1 rădăcină de țelină
- usturoi
- 500 gr carne de vită, tocată
- 200 ml vin alb
- 250 ml lapte
- 1 conservă de roșii, cubulețe
- 1 conservă pastă de roșii
- 500 g tagliatelle
- Sare și piper
- busuioc pentru ornat
- 200 g parmezan
Rețeta Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese - Mod de preparare
Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline, se adaugă ceapa, morcovul, țelina și uturoiul date prin răzătoare și se lasă la călit la foc mic. Se adaugă carnea de vită și se lasă la gătit până își schimbă culoarea, amestecând frecvent. Se adaugă vinul alb și le lasă la fiert până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă 50 ml de lapte și se lasă la fiert până se reduce consistent. Se adaugă roșiile și pasta de roșii, sare și piper și le lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 30-40 de minute.
Între timp, se pune apa la fiert pentru paste, se adaugă sare, iar când apa ajunge la punctul de fierbere se adaugă pastele și se gătesc al dente.
Se scurg, se trec prin jet de apă rece și se amestecă cu sosul Bolognese.
Mușchi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci... File de macrou cu legume sote în sos de portocale...