Căutare Live

Tartă creme brulee, cu mango, căpșuni, zmeură, și coacaăze roșii

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 500 gr unt
  • 500 gr zahăr pudră
  • sare
  • 12 ouă de găină
  • 2 păstăi de vanilie
  • 500 ml l frișcă lichidă La Dorna( 24% - 32% grasime)
  • 7 buc. mango coapte
  • 100 gr căpșuni
  • 100 gr zmeură
  • 50 gr coacăze roșii
  • 50 gr mentă
  • microgreens de mazăre
  • 50 gr alune de pădure

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă 500 grame de făină cu 500 grame de unt şi 100 grame de zahăr până se omogenizează, după care se adaugă puţină apă, pentru consistență.

Se introduce bolul la frigider pentru 10-15 minute.

Aluatul se scoate de la frigider şi se întinde intro foaie care se decupează şi se îmbracă cu decupajele, interiorul formelor de copt, tapetate cu hârtie.

Peste baza aluatului se presară boabe de fasole, şi se dau formele la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.

Se decojeste mango, iar pulpa, fără seminţe, se trece prin blender împreună cu puţin zahăr până rezultă un piure fin.

Se bat ouăle cu 200 gr zahăr, până se omogenizează apoi se încorporează în ele piureul de mango şi, treptat, smântâna.

După omogenizare compoziţia se trece prin sită pentru a evita eventualele cocooloase. Compoziţia se toarnă în formele coapte şi se dau din nou formele la cuptorul preîncălzit la 135 de grade, timp de 10-12 minute.

Între timp, se pune pe aragaz o oală în care se caramelizează 220 grame de zahăr, cu păstăile de vanilie şi foarte puţină apă.

Se scot formele din cuptor, se lasă la răcit, după care se toarnă sosul caramel deasupra.

Se așază pe farfurii și se decorează cu fructele proaspete, menta și microgreens.

Mini gugulufi cu ciocolată... Cotlet de miel în crustă de fistic și garnitură de avocado umplut cu brânză cedar, sos de alune și sos de rodii...
Ultimele știri
x