Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Tartă cu rubarbă și căpșuni. O tartă aromată, cu gust dulce-acrișor

Foarte bine se combină rubarba cu căpșunile în diverse preparate cum ar fi: gemul, dulceața, siropul, dar și deserturile. Drept dovadă acestă rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni, foarte aromată și delicioasă.

Tartă cu rubarbă și căpșuni

pexels

Tartele cu fructe sunt, în general, cele mai simple și rapide, dar și foarte îndrăgite deserturi de vară, cu gust dulce acrișor, și sunt preferate reci, de la frigider. Se pot servi și cu o cupă din înghețata preferată.

Despre rubarbă, la ce se folosește și ce beneficii are, am mai povestit și AICI.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Tartă cu rubarbă și căpșuni:


 • Pentru aluat de tartă:
 • 300 gr făină
 • 125 gr unt cu peste 80 % grăsime
 • 3-4 linguri de apă rece
 • 1 praf de sare
 • Pentru umplutură:
 • 500 gr căpșuni
 • 500 gr rondele de rubarbă
 • 200 gr zahăr
 • 2 linguri amidon de porumb
 • 1-2 linguri de pesmet

Cum preparăm Rețeta de Tartă cu rubarbă și căpșuni

Mai întâi pregătim aluatul care trebuie să stea 45-50 de minute la frigider, timp în care vom pregăti și umplutura.

Deci, pentru aluat fraged de tartă, cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi mici și cu vârfurile degetelor amestecăm rapid făina cu untul până obținem un aluat nisipos. Adăugăm, treptat, apă rece până se omogenizează aluatul, dar nu trebuie să-l diluăm. Trebuie să rămână un aluat ferm pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la frigider.

Pentru umplutură, curățăm rubarba și o tocăm rondele, iar căpșunile le spălăm, le tocăm în cuburi și le amestecăm cu zahărul. Pinem căpșunile cu zahărul pe foc, le amestecăm până începe să se formeze sirop, apoi adăugăm rubarba și amidonul diluat în puțină apă rece. Lăsăm ingredientele pe foc până când se hidratează amidonul și se formează un sirop consistent, apoi stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.

Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni

În funcție de cât de consistentă este, mai adăugăm 1-2 linguri de pesmet. Nu trebuie să fie cursivă, dar nici foarte groasă, ca o budincă.

Scoatem aluatul de la frigider și întindem 3/4 din din el într-o foaie circulară cu care tapetăm interiorul unei forme de tartă de 25 cm.

Peste aluat, întindem amestecul de căpșuni cu rubarbă.

Restul de aluat îl întindem într-o foaie subțire, pe masa înfăinată și decupăm fâșii din el. Cu aceste fâșii creăm un grilaj deasupra tartei.

Citește și: Rețetă de Mini tarte cu cremă de lapte și fructe

Coacem tarta cu rubarbă și căpșuni pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul încălzit, în prealabil. O lăsăm să se tempereze bine înainte de a o porționa.

Servim delicioasa tartă cu rubarbă și căpșuni simplă, pudrată cu zahăr, sau cu o cupă din înghețata preferată.

Spor și poftă bună!

Video