Ingrediente
- Aluat fraged:
- 370 g făină
- 170 g zahar
- 1 pachet praf de copt
- 1 ou mare
- Umplutura:
- 4 mere mari roșii
- 4 linguri apă
- 80 g zahăr brun
- ½ lămâie
- scorțișoară
- 170 g unt rece
- 100 g zahăr pudr
- 8 căpșuni
Mod de preparare
Se curăță 4 mere mari și se toacă în cubulețe, se călesc cu zahărul într-o tigaie de 25 cm diametrul, apoi se adaugă apă, scorțișoară și zeamă de lămâie.
Separat, se amestecă: făina, untul rece tăiat cubulețe, oul, praful de copt și zaharul.
Se obține un aluat sfărâmicios care se împarte în doua.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde jumătate din aluat, iar peste el se întinde amestecul de mere.
Deasupra se așează a doua foaie de aluata și se coace tarta la 170 de grade, pentru 40 de minute.
Se lasă să se tempereze ușor, se pudrează cu zahăr și se porționează.
Se va orna cu căpșuni.
Caracatiță cu creveți și risotto nero cu sos de mere verzi... Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum se fac cele mai PUFOASE CLĂTITE...