- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
După Paşte, te trezeşti mereu cu ouă roşii rămase: oricâţi musafiri ai avut, nu ai reuşit să le termini. Nu trebuie să îţi faci griji: le poţi adăuga în tot felul de reţete delicioase, de la salate la dressing-uri şi creme
Iată ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte:
Ouă picante. Tăiaţi ouăle în două şi scoateţi gălbenuşul. Zdrobiţi gălbenuşul cu o furculiţă şi adaugaţi sos iute, muştar, maioneza, ceapa verde, sare şi piper. Amestecaţi până la omogenizarea compoziţiei şi umpleţi albuşurile goale cu aceasta.
Salate de ou cu iaurt. În locul de maioneză poţi folosi iaurt grecesc. Bucăţile de ou ras, amestecate cu iaurt, se pot servi pe felii de pâine, cu salată verde sau alte legume proaspetepe în completare. Astfel, va fi un meniu hrănitor şi sănătos.
Salată Cobb. O salată în care ingredientele nu se amestecă, ci sunt puse în straturi şi stropite cu dressing. Ai nevoie de carne de curcan la cuptor, ouă, porumb fiert, morcov, roşii şi ceapă. E săţioasă şi combinaţia de culori e spectaculoasă.
Ouă murate. Adăugaţi într-un vas aceeaşi cantitate de apă şi oţet, câteva boabe de muştar şi de piper şi lăsaţi la fiert până dă în clocot. După ce a dat în clocot, se ia vasul de pe foc. Ouăle se aşează în borcane, peste ele turnându-se amestecul cald. Se pune capacul şi se lasă la răcit înainte de a fi băgat la frigider.
Sandwich cu ou şi bacon. Mai întâi prăjeşte câteva felii de bacon şi ceapă tăiată solzişori. Între două felii de pâini prăjită pune un strat de bacon, roşii, ceapă, rucolă şi ou. Sandwich-ul e consistent şi crocant datorită baconului prăjit şi a rucolei proaspete.
Quesadilla pentru micul dejun. Ai nevoie de două tortillas unse cu puţin ulei de măsline. Între ele pune un strat gros de brânză rasă, un strat de ouă fierte feliate, ceapă verde, câteva bucăţele de avocado, sare şi piper şi încă un strat de brânză. Pune-le la cuptor până când brânza s-a înmuiat şi tortilla a devenit crocantă.