- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Tiramisu cu cireșe confiate, este un desert la rece, simplu, rapid și ușor, pe placul tuturor!
Ingrediente
- 1 pachet pișcoturi Savoiardi
- 250 ml cafea fiartă, îndulcită
- 50 ml amaretto
- 600 g frișcă lichidă
- 200 g zahăr
- 500 g mascarpone
- un praf sare
- 100 g cireșe confiate
- 1 linguriță esență de migdale
- 1 cutie compot de ananas, rondele
Mod de preparare
Se prepară mai întâi cafeaua, care se lasă la răcit și se amestecă cu amaretto.
Se bate frișca spumă, cu zahărul.
Se dă deoparte 1/4 din ea, pentru decor, iar restul se amestecă cu mascarponele, un praf de sare și esența de migdale.
Se scurg rondelele de ananas din compot.
Tiramisu se asamblează în vase mici, rotunde.
Se însiropează o parte din pișcoturi în cafea, iar o parte în sucul de la compotul de ananas.
Se așază, alternativ, pe marginile vaselor în care se asamblează tiramisu.
La baza vaselor, se așază câte o rondea de ananas.
Se hidratează gelatina în puțină apă, apoi se adaugă peste crema de mascarpone și se amestecă intens, pentru a se dispune uniform.
Se adaugă și cireșele confiate și se întinde în vase, păstrând pișcoturile pe margini.
Se dau vasele la frigider până când crema devine fermă, apoi se pot răsturna porțiile de tiramisu pe farfurii și se decorează cu frișca oprită și, eventual, cu ceva fructe de pădure.
Sparanghel cu ou românesc și sos olandez( Hollandaise). Un preparat tare gustos, potrivit pentru orice masă.... Creme Brulee, un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant...