Ingrediente
- 750 g mere
- 1 plic budinca de vanilie
- 650 ml suc de mere
- 50 g zahăr
- 10 g scorțișoară
- 400 g smântână dulce
- 200 g brânză de vaci
- 50 g zahăr pudră
- 800 g pișcoturi
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g migdale
- 400 ml suc de mere roșii
- 50 g amidon alimentar
Mod de preparare
Se taie merele în cubulețe, apoi se pun la foc împreună cu zahărul și sucul de mere și se lasă până încep să se pătrundă, apoi se fierbe până se îngroașă.
Se lasă la răcit.
Pișcoturile se vor însiropa în suc de mere.
Se bate frișca, se adaugă zahărul apoi se amestecă cu brânza.
Se asamblează tiramisu, punând un strat de pișcoturi, unul de mere, până se termină ingredientele, iar la final, se îmbracă în crema de brânză, se rade ciocolată deasupra și se presară migdale.
Din sucul de mere roșii plus amidon se va fierbe un sos cu care se vor decora farfuriile.
Calamar cu sos veloute, cu nero di sepia, piure de avocado cu wasabi și fluid gel de lime... Pollo all’uccelletto...