Nu știi ce să mai gătești și pe cei dragi să-uimești?
Încearcă această rețetă de tocăniță braziliană cu lapte de cocos și pește, iar succesul va fi garantat!
Ingrediente Tocăniță braziliană cu lapte de cocos și pește
- 1 kg pește file alb ( butter fish sau cod )
- 1 l lapte de cocos (cât mai gras)
- ulei de măsline pentru prajit
- ardei gras tricolor: verde, roșu, galben
- 1 ardei iute, verde
- 1 linguriță chimion
- 2 lingurițe paprika sau boia roșie dulce
- 1 ceapă albă
- 1 buc. ghimbir
- 1 legatură ceapă verde
- 6 căpățâni de usturoi
- 2 linguri pastă de roșii
- l legatură coriandru verde
- germeni de ceapă, pentru decor
- 1 lingura sos de soia
- 3 lime
- 1 cană orez basmati
- sare
- piper
Mod de preparare pentru tocăniță braziliană cu lapte de cocos și pește
Se taie ceapa rondele și se călește până prinde o culoare aurie.
Se adaugă pasta de roșii, usturoiul tocat, paprika, chimionul și se călesc împreună până se omogenizează.
Se adaugă laptele de cocos și sosul de soia, se amestecă și se lasă pe foc 5 minute.
Se feliază ardeiul gras, ceapa verde și se adaugă în sos. Se lasa pe foc până când se leagă sosul.
Se taie fileul de pește în bucățele, se adaugă în sos și se lasa pe foc până se gătește peștele.
Se stinge focul, se adaug lime-ul și ceapa verde și se mai amestecă puțin.
Se pune orezul la fiert, în modul clasic.
Se așază preparatele în farfurie și se decorează cu frunze de coriandru proaspăt și lime.