Căutare Live

Tocăniță de cartofi

Ingrediente

  • 200 g cârnați de casă
  • 200 g scăriță afumată
  • 1kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei grași
  • 1 gogoșar
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță boia dulce
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • sare, vegeta

Mod de preparare

Curăţăm, spălăm şi tocăm cartofii, cepele, ardeii şi morcovul
Punem două linguri de ulei într-o tigaie şi adăugăm ceapa, atunci când uleiul s-a încins
Spălăm scăriţa, o tăiem felii şi o punem în tigaia alături de ceapă.
Călim scăriţa un minut-două, pentru a aroma uleiul, apoi o scoatem din tigaie pentru a o păstra intactă.
Adăugăm în mâncare morcovul, cartofii şi ardeii, îi călim pentru două-trei minute, apoi adăugăm un pahar de apă.
Dacă punem mai multe legume în mâncarea de cartofi, atunci adăugăm apă cam cât să acopere în întregime legumele.
Opţional, adăugăm şi o lingură de vegeta.
Fierbem mâncarea de cartofi la foc mediu în jur de 15 minute.
Încercăm cartofii din când în când cu furculiţa, iar după ce aceştia se pătrund, adăugăm boia şi măghiran, după gust.
Când mâncarea e gata, adăugăm usturoiul dat prin răzătoare şi verdeața tocată mărunt.
Se acoperă cu un capac pentru 5-10 min.
Reintroducem scăriţă în mâncare, o mai lăsăm la fiert încă două-trei minute, apoi stingem focul şi adăugăm pătrunjelul tocat.

Șalău duchesse cu sos de capere și măsline kalamata... Somon în foietaj, cu sos de lămâie și roșii umplute cu spanac...
Ultimele știri