Ingrediente
- 2 buc. ceapă albă
- 4 fire cimbru
- 3 foi de dafin
- 100 g pastă de tomate
- 1 sticlă vin alb, demisec
- 4 calamari de mărime medie
- 4 cârnați chorizo
- 6 roșii prunișoare, de mărime medie
- ulei de măsline extravirgin
- 1 căpățână de usturoi
- 100 gr paprika afumată
- 300 gr cartofi noi
Mod de preparare
Se toacă ceapa solzișori și se călește în ulei încins, asezonată cu cimbru și foi de dafin.
Când ceapa devine translucidă, se adaugă pasta de tomate și roșiile proaspete și se fierbe sosul adăugând și cârnații tăiați în rondele.
Se pune vinul într-un vas,la fiert, până se reduce și se evaporă alcoolul, apoi se adaugă peste sosul de roșii.
Se adaugă o parte din calamarii curățați și crestați, apoi cartofii și se lasă tocănița la fiert, aproximativ 50 de minute.
Restul de calamari se curăță, se crestează și se trag la tigaie în ulei de măsline.
Se adaugă la tocăniță, în timpul servirii.
Creveți în sos de roșii... Ceafă de porc și orez cu alune...