Tocăniță din organe de porc cu mămăliguță, un preparat țigănesc foarte gustos, bogat în ingrediente și sățios.
Ingrediente
- 1 kg organe de porc( ficat, plămâni, inimă, rinichi)
- 400 g limbă de porc
- 250 g ceafă de porc
- 250 g mușchiuleț de porc
- 1 kg ceapă
- 500 g ardei capia
- 300 g mălai,
- 250 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- cimbru
- 400 g bulion Sultan
- 200 g orez cu bob mare
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare
Se pun la fiert în apă cu sare, foi de dafin boabe de piper și crenguțe de cimbru, organele de porc și limba.
Ceafa și mușchiulețul se taie în cuburi mici și se prăjesc în ulei.
Se toacă ceapa tot mărunt și se adaugă peste carnea prăjită.
Se amestecă bine și se lasă să se pătrundă.
Când organelle sunt fierte, se scurg și se toacă în cuburi cât de mici, apoi se adaugă în vasul cu carne și ceapă.
Se completează cu zeama în care au fiert, cât să fie acoperite și se lasă să fiarbă până când toate sunt pătrunse bine.
Se adaugă orezul, iar când acesta este fiert, se adaugă bulionul și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute, timp în care se mai potrivește gustul cu condiment și sare.
La final se adaugă mărar și pătrunjel, tocate mărunt.
Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane... Tarantule tempura cu garnitură de orez prăjit și mazăre...