Ingrediente
- 600 g file de ton
- 60 g capere
- 60 g măsline negre, fără sâmburi
- 60 g ceapă roșie:
- 1 dovlecel verde
- 1 ridiche
- 50 g fulgi de migdale
- 80 ml sos de soia (negru)
- zeama de la 2 lămâi
- ulei de măsline
- sare și piper
- 4 vlăstari de mazăre
- germeni
Mod de preparare
Se fasonează fileul de ton, apoi se taie în cuburi, iar resturile se toacă mărunt.
Se sărează ușor și se lasă puțin la frigider.
Ridichea se feliază subțire în rondele.
Dovlecelul se curăță și se taie în felii subțiri, longitudinale, apoi se așază pe o tavă și se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
Se toacă mărunt măslinele, ceapa și caperele și se pun peste tonul mărunțit.
Se adaugă și zeama de lămâie și se amestecă.
Se încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline și se prăjesc pe toate părțile cuburile de ton, apoi se pun într-un vas cu apă și gheață.
Se încinge o a doua tigaie, unde se prăjesc ușor fulgii de migdale, fără adaos de grăsime.
Se scot cuburile de ton din apă, se lasă puțin să se scurgă, se trec prin sosul de soia și apoi prin fulgii de migdale.
Se ia un alt cubuleț de ton și se prăjește doar pe o singură parte.
Mod de asamblare
Se rulează o felie de dovlecel și se formează un turn.
Alte două felii se așază pe farfurie.
În mijlocul acestor felii se pune cubul de ton prăjit doar pe o parte, iar pe margini se pun restul elementelor.
Pentru preparatul elementele tocate mărunt, se folosește un cilindru metallic cu diametrul de maxim 5 cm.
Se ornează cu vlastarul de mazare, germenii și rondelele de ridiche.
Ton în crustă de piper roșu cu piure de cartofi și mazăre... Mini gugulufi cu ciocolată...