- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 800 – 900 gr file de ton roșu
- 500 gr susan alb
- 500 gr susan negru
- 1 rădăcină ghimbir
- 1 căpățână usturoi
- 1 l sos soia
- 400 gr zahăr
- 100 ml ulei de măsline
- 1-1,5 kg topinambur
- 200 gr unt
- sare
- piper
- 15 buc. sparanghel
- cres verde
- coacăze roșii
- 300 ml smântână de gătit
- 4 floricele comestibile
- chivas
- 2-3 cartofi
- o păstaie de vanilie
Mod de preparare
Fileul de ton, porționat în bucăți mici, se unge cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se tăvălește prin susanul alb și prin cel negru.
Se trage apoi la tigaie, câte 2 minute pe fiecare parte.
Pentru prepararea piureului de topinambur, acesta se curăță, se toacă în bucăți, se fierbe în apă clocotită cu sare, apoi se scurge, se pasează împreună cu untul și puțină smântână.
Sparanghelul se blanșează, apoi se scoate în apă rece cu gheață, până în momentul servirii.
Pentru prepararea sosului de soia caramelizat, se pune zahărul la caramelizat, amestecând în el să nu se ardă, apoi se stinge cu sosul de soia și se lasă pe foc până se obține un sos compact.
Când se ridică de pe foc, se adaugă felii de ghimbir și de usturoi, care se infuzează și se înlătură în timpul servirii.
Se așează la baza farfuriei sosul de soia caramelizat, apoi piureul de topinambur, sparanghelul de o parte și de alta și bucăți de ton.
Se decorează cu chivas, flori comestibile și coacăze roșii.
Așa se face simplu și rapid cel mai gustos sandviș cu ou! Înnebunești de plăcere!... Monkfish cu risotto asparagus si baby spanac...