Antena Căutare

Ton rumenit cu sote de andive roșii

Ingrediente:

  • 4 buc. de ton (120 gr/buc)
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 1 linguriță miere limpede
  • 2 lingurițe sos de soia
  • 6-8 linguri piper mixt boabe
  • 8 căpățâni mici de andive roșii sau radicchio
  • zahăr pudră
  • sare
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Bucățile de ton se fasonează. Se amestecă jumătate din uleiul de măsline cu muștarul, mierea și sosul de soia și se ung bucățile de ton cu acest amestec.
Se presară piperul zdrobit pe o foaie pergament și se tăvălește fiecare bucată de ton.
Andivele se taie la capăt, apoi se taie în două, pe lungime. Se dau deoparte.
Se pune la încins o lingură din uleiul de măsline rămas, într-o tigaie mare și se rumenește tonul la foc mare, timp de 45 -60 de secunde, apoi se scoate și se lasă la odihnit, timp în care se prepară andivele.
Se pune la încins o tigaie cu bază groasă.
Andivele se pudrează din belșug cu zahăr pudră cernut, apoi se stropesc cu restul de ulei de măsline. Se pun în tigaie, cu partea tăiată în jos și se rumenesc aproximativ 1 -1:30 minute, întorcăndu-le frecvent, până se caramelizează la suprafață și încep să se înmoaie.
Andivele se distribuie pe o farfurie caldă. Se taie fiecare bucată de ton în jumătate și se așază alături de andive.
Se stropesc deasupra cu zeamă de lămâie după gust, și puțin din sucurile rămase în tigaie.
Poftă bună!

Articolul continuă după reclamă

Reţetă simplă: Prăjitură cu ciocolată, caramel şi biscuiţi! Se face în câteva minute, cu puţine ingrediente... Spate de iepure umplut, rulat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x