Ingrediente:
- 4 buc. de ton (120 gr/buc)
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri muștar Dijon
- 1 linguriță miere limpede
- 2 lingurițe sos de soia
- 6-8 linguri piper mixt boabe
- 8 căpățâni mici de andive roșii sau radicchio
- zahăr pudră
- sare
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Bucățile de ton se fasonează. Se amestecă jumătate din uleiul de măsline cu muștarul, mierea și sosul de soia și se ung bucățile de ton cu acest amestec.
Se presară piperul zdrobit pe o foaie pergament și se tăvălește fiecare bucată de ton.
Andivele se taie la capăt, apoi se taie în două, pe lungime. Se dau deoparte.
Se pune la încins o lingură din uleiul de măsline rămas, într-o tigaie mare și se rumenește tonul la foc mare, timp de 45 -60 de secunde, apoi se scoate și se lasă la odihnit, timp în care se prepară andivele.
Se pune la încins o tigaie cu bază groasă.
Andivele se pudrează din belșug cu zahăr pudră cernut, apoi se stropesc cu restul de ulei de măsline. Se pun în tigaie, cu partea tăiată în jos și se rumenesc aproximativ 1 -1:30 minute, întorcăndu-le frecvent, până se caramelizează la suprafață și încep să se înmoaie.
Andivele se distribuie pe o farfurie caldă. Se taie fiecare bucată de ton în jumătate și se așază alături de andive.
Se stropesc deasupra cu zeamă de lămâie după gust, și puțin din sucurile rămase în tigaie.
Poftă bună!
Reţetă simplă: Prăjitură cu ciocolată, caramel şi biscuiţi! Se face în câteva minute, cu puţine ingrediente... Spate de iepure umplut, rulat...