Foarte cremos și delicios, decorat cu praline, sticsuri și trandafiri, un tort ciocolatos, special pentru a sărbători persoanele dragi!
Ingrediente pentru tort ciocolatos
- Pentru blat cu diametrul de 22 cm:
- 200 g făină
- 400 g zahăr tos
- 64 g cacao
- 12 g bicarbonat
- 4 g praf de copt
- 6 g sare
- 2 ouă
- 240 g iaurt sau lapte bătut
- 240 ml cafea concentrată
- 120 ml ulei
- Pentru cremă:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 g unt
- Pentru glazură:
- 150 g ciocolată amăruie
- 150 ml frișcă lichidă
- Decor:
- bomboane, praline,sticksuri
Mod de preparare tort ciocolatos
Într-un vas, se amestecă ingredientele solide, iar în alt vas, se amestecă ingredientele lichide, apoi se unesc în același vas, omogenizând bine compoziția.
Se tapetează forma de copt cu ulei și zahăr, apoi se întinde compoziția de blat în ea și se coace la 165-170 de grade, pentru 40 de minute.
Pentru cremă, se încălzește frișca lichidă, fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere, se ridică de pe foc și se adaugă untul și ciocolatele rupte în bucăți.
Se amestecă intens, până la topirea ciocolatelor și omogenizarea compoziției, apoi se dă la rece.
Când compoziția este bine răcită se mixează pentru a deveni cremoasă.
Blatul de tort, răcit, se secționează în două și se umple cu crema de ciocolată.
Pentru glazură, se încălzește frișca, se topește ciocolata în ea și se toarnă fierbinte peste tort.
Se decorează cu bomboane și sticksuri și se lasă la rece până când glazura se întărește, apoi se poate porționa.
Să vă fie de folos!