- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios, incearcă acest Tort de bezea cu fructe de pădure!
Ingrediente pentru Tort de bezea cu fructe de pădure
Pentru blat :
- 8 albușuri de ou
- 400 g zahăr pudră
- 10 g amidon de porumb
- 10 g oțet de vin
- 5 g sare neiodată
- Pentru cremă :
- 200 g unt
- 100 g miere
- 2 lămâi verzi
- 300 g căpșuni
- 300 g zmeură
- 300 g mure
- 500 g mascarpone
- 500 ml frișcă lichiă
- 250 g mentă
- 100 g alune de pădure
- 100 g afine
Mod de preparare Tort de bezea cu fructe de pădure
Preparare blat pentru Tort de bezea cu fructe de pădure
Se mixează albușurile la viteză maxima pentru 1 minut, apoi se adaugă praful de sare și se mixează înca 7 minute, după care se adaugă zahărul pudră și se mai mixează 2 minute până va rezulta o bezea fermă.
Se adaugă amidonul și oțetul de vin alb.
Se amestecă ușor până se încorporează totul.
Se tapetează cu hârtie de copt 2 și cu ajutorul unui creion se vor trasa 12 forme rotunde, urmărind marginea unui inel rotund.
Compoziția se va pune într-un posh cu un dui stelat și se vor crea rotocoale după formele rotunde.
Se dă tava la cuptor la 150 de grade cu încălzire sus și jos, pentru 35 de minute, apoi se va lăsa la răcit în cuptor.
Preparare cremă pentru Tort de bezea cu fructe de pădure
Se bate frișca âană se întărește, se încorporează, treptat, mascarponeleși se omogenizează.
Jumătate din fructele de pădure se taie mărunt și se trec printr-o sită, păstrându-se doar sucul.
Se adaugă sucul de fructe peste cremă și se amestecă până se omogenizeaăa totul.
Asamblare Tort de bezea cu fructe de pădure
Se scot blaturile din cuptor si se așază unul pe farfurie, apoi se pune crema într-un posh și se decorează blatul.
Se adaugă fructe de decor și alune de pădure, apoi se așază urmatorul blat și se reia tehnica, punând câte 2 blaturi la o porție.
Se decorează cu frunzulițe de mentă la final.
Pârjoale moldovenești cu cartofi natur fierți în lapte... Rețetă de somon cu sos teriyaki...