Căutare Live

Tortilla sau omletă spaniolă cu cartofi. Rețeta clasică, simpă și gustoasă, pe care n-ai cum s-o ratezi.

Dacă nu ați încercat până acum rețeta de tortilla,sau omletă spaniolă cu cartofi, Jamie Oliver ne explică pas cu pas, modul simplu de preparare a acesteia.

Dacă nu ați încercat până acum rețeta de tortilla, sau omletă spaniolă cu cartofi, Jamie Oliver ne explică pas cu pas, modul simplu de preparare a acesteia.

Ingrediente

  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline
  • 5 ouă mari
  • sare
  • piper

Mod de preparare tortilla

Curățați cartofii cu ajutorul unui dispozitiv de curățare, apoi tăiați-i în felii subțiri. Tamponați-le cu un prosop de bucătărie curat.
Se curăță și se toacă fin ceapa. Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie mică la foc mediu, apoi adăugați ceapa și cartofii.
Reduceți flacăra la minim și preparați îngredientele timp de 25 până la 30 de minute sau până când ceapa devine sticloasă și feliile de cartofi rumene. Încercați să nu-i amestecați prea mult să nu se rupă feliile de cartofi.
Spargeți ouăle într-un vas, presărați-le cu sare de mare și piper negru, apoi amestecați-le cu o furculiță.
Ridicați tigaia de pe foc și adăugați ouăle, apoi puneți-o din nou pe foc, la temperatură scăzută.
Lăsați-o pe foc, aproximativ 20 de minute, sau până când ouăle sunt bine preparate.
Cu o paletă, ridicați ușor omleta de la un capăt și lăsați-o să alunece într-o farfurie cu diametrul mai mare ca al tigăii.
Asezați, apoi, tigaia peste ea și întoarceți omleta, dintr-o mișcare fermă, introducând o mână sub farfurie, iar cu cealaltă țineți tigaia.
Mai lăsați-o pe foc 5-6 minute, să se rumenească și pe cealaltă parte.
Răsturnați, apoi, tortilla pe platou, porționați-o și serviți-o caldă, sau rece, cu salata preferată.

Stroganoff de vită cu orez, un deliciu rusesc de cinci stele! Nu trebuie să ajungi la Moscova ca să afli rețeta! (VIDEO)... Supă cremă de mazăre cu bacon afumat. Un preparat cu o consistență fină și catifelată, cu aromă minunată!...
Ultimele știri