Ingrediente:
- 400 gr ciocolată albă
- 200 gr unt
- 10 oua
- 1 l frișcă lichidă
- 500 gr zahăr
- 1 cutie mentă
- 100 gr migdale
- 150 gr căpșuni
- 40 gr gelatină
- 500 gr făină
- 500 ml lapte
- 50 gr cacao
Mod de preparare
Se topește ciocolata cu untul la bain marie.
De la 6 ouă se separă gălbenușurile de albușuri și se bat, separat, cu câte 50 gr zahăr.
Se prepară un sos de caramel din frișcă zahăr și unt.
Se caramelizează zahărul într-un vas, amestecând continuu, apoi se adaugă untul și după topirea acestuia, se adaugă frișca lichidă și se amestecă continuu, pe foc mic, până se îngroașe sosul.
Intr-un vas, se amestecă ciocolata topită, cu bezeaua si gălbenușurile .
Se adaugă 50 ml de frișcă bătută, apoi se adaugă gelatina dizolvată
Amestecul rezultat se dă la frigider pentru 30 – 40 de min .
Din făină, lapte, restul de ouă și cacao, se face un aluat de clătite.
Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, se lasă la răcit, apoi se umplu cu mousse-ul de la frigider.
Se servesc pe o farfurie plată, alături de sos caramel , praline de migdale caramelizate și căpșuni.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurenta Pirlea Florentina
Banana maki si banana tempura cu glazura de ciocolata... Risotto cu căpșuni...