Ingrediente
- 4 bibani intre 350-400gr bucata nu mai mare (daca se poate file de biban e si mai bine sa nui mai curat eu sa pierd din timp)
- 8 crveti proaspeti prefierti! Maxim 5-6 cm lungime (cu tot cu cap)
- 1 praz
- 400 grame paste de nero di sepia (daca se poate linguine)
- 4-6 cesti de aluminiu pentru copt la cuptor(sunt din staniol si seamna cu o ceasca de cafea)
- 1 pachet de unt gras
- Ulei de masline 300ml
- Menta verde 5-6 lastari intregi
- Coacaze rosi 30 de bobite(sau altceva de culoarea si marimea coacazelor)
- 2-3 catei de usturoi
- 4 plicuri de sofran ( de buna calitate)
- 500-600 ml vin alb sec
- 1 plic de amidon (daca se poate ...)
- 1 lamaie
- Sare, piper
- Pentru decor
- germeni
- flori comestibile sau petale
Mod de preparare
1. Se curata si se fileteaza pestele. Se condimenteaza, se ruleaza sub forma de trandafir, se leaga cu frunze de praz, apoi se asaza in forma de copt si se pune in cuptor sa se gateasca.
2. Pastele se pun la fiert, in apa cu sare.
3. Se pregateste sosul de unt cu sofran, se leaga cu putin amidon. Se condimenteaza.
4. Crevetii se curata, se trag la tigaie in putin unt si ulei de masline, se condimenteaza.
5. Se monteaza preparatul si se orneaza cu germeni si flori comestibile.
Ficat de vită marinat cu legume caramelizate... Calcan pe crema de mazare si tarhon, cu praz crocant si sos chardonnay...