Ingrediente
- 3 mere mari, roșii
- 800 gr aluat de foietaj
- 50 g gem de caise
- 200 g zahăr
- scorțișoară
- 1 plic zahăr pudră
- 2 lămâi
- 200 g zmeură congelată
- 50 g amidon
Mod de preparare
Se va decongela aluatul de foietaj și se va preîncălzi cuptorul la 180-200 de grade.
Se curăță merele, se feliază apoi se pun la fiert pentru 3 minute într-un vas cu apă și zahăr.
Aluatul se intinde pe masa de lucru, se presară cu zahăr și scorțișoară, și se taie in fâșii de circa 2-3 cm.
Se intinde gemul de caise pe fâșiile de aluat, apoi feliile de mere, peste care se presară scorțișoară.
Fâșiile de aluat împreună cu feliuțele de mere se rulează și se obțin forme de trandafir, care se așază în tava. Se vor coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Între timp, se pregătește sosul de zmeură.
Zmeura congelată se pune în apă clocotită cu 2-3 linguri de zahăr și 1 lingură zeamă de lămâie și se fierbe până se îngroașă.
Fructele cu sosul respectiv se trec printr-o sită deasă pentru a separa semințele.
Când se scot din cuptor trandafirii, se presară cu zahăr pudră și se așază pe farfurii lângă sosul de zmeură.
Întinsoare - o tocăniță din cotlet afumat și cârnați de casă, în sos din brânză de burduf... Pachețele turcești...