Ingrediente
- 250 g ciocolată Nestle Noir
- 50 g cacao
- 200 g unt cu peste 80%
- 200 g zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 portocale
- Esență de vanilie
- Esență de rom
- 5oo ml apă plată
Mod de preparare
Se pun într-un vas, pe foc, apa și zahărul și se amestecă până la topirea zahărului, apoi se adaugă cacaua și puțină sare și se mai lasă să fiarbă, amestecând pentru omogenizare.
Se taie untul cubulețe și se pune într-un vas, iar peste el se adaugă sosul de cacao fierbinte și se omogenizează.
Se adaugă esențele și cojile de portocală, rase.
Compoziția obținută se dă la congelator 20 de minute, apoi la frigider încă 10 minute, după care se modelează biluțe care se trec prin cacao și se dau la frigider.
Pentru prepararea coșulețelor se topește ciocolata pe baie de aburi, apoi cu ajutorul unei pensule se tapetează formele de bomboane, pe interior, în câteva tranșe.
Se tapetează cu un strat, se dau la congelator pentru câteva minute, se scot, se tapetează cu un alt strat și iar se dau la congelator, iar procedeul se repetă de 3-4 ori.
Se scot apoi coșulețele din forme și se așază în ele trufele.
Ton roșu la grătar cu garnitură de sparanghel și sos Alioli... Ciorbă cu găluște și afumătură de porc...