Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Adela

Uită de rețeta tradițională! Cum se fac MUCENICII care te ajută să slăbești! Poți mânca câți vrei!

Mucenici, măcenici, sfinţişori sau brădoşi. Indiferent de cum sunt numiţi spune, colăceii în formă de infinit sunt nelipsiţi de pe masă în ziua de 9 Martie.

Mucenici

Mucenici, măcenici, sfinţişori sau brădoşi. Indiferent de cum sunt numiţi spune, colăceii în formă de infinit sunt nelipsiţi de pe masă în ziua de 9 Martie. Şi nici ziua nu este aleasă întâmplător. Tradiţia spune că mucenicii se mănâncă la hotarul dintre iarnă şi vară, pe 9 martie.

Femeile care mizează însă pe o alimentaţie sănătoasă, au la dispoziţie o reţetă raw-vegană pentru acest preparat tradiţional.

Experții în nutriţie şi alimentaţie raw-vegană propun o altfel de reţetă pentru cei care sunt adepţii unei alimentaţii sănătoase, şi care evită zahărul, laptele sau ouăle.

“Nu sunt copţi, nu conţin zahăr, însă sunt însiropaţi în miere şi cu multă nucă. Dacă n-aş şti că sunt pregătiţi la rece, aş putea să jur că au acelaşi gust ca şi mucenicii moldoveneşti cu care am crescut!”, spun nutriționiștii.

Reţeta raw-vegană de mucenici moldoveneşti conţin nuci româneşti, fulgi de ovăz, curmale, smochine, scortişoară, ulei de cocos, carob şi miere naturală. Din ingrediente naturale, vegetale, predominant organice şi fără a fi copţi, mucenicii moldoveneşti păstrează intacţi toţi nutrienţii devenind astfel o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organism.

Sursă: TV HAPPY, Observator